NAKUP OPTIMALNE POTAPLJAŠKE OPREME

Po raznih oglasnikih lahko najdemo kar nekaj kosov rabljene potapljaške opreme, ki jih prodajalci prodajajo iz različnih razlogov. Nekateri so izgubili službo in potrebujejo denar, drugi nimajo več časa za potapljanje ali pa se zaradi zdravstvenih razlogov ne smejo več potapljati. Kar nekaj pa je prodajalcev potapljaške opreme, ki so kupili neustrezno potapljaško opremo in jo sedaj želijo prodati.


Menim, da je potapljaško opremo potrebno kupiti s premislekom in primerno vrsti potapljanja, s katerim se nameravamo ukvarjati. Na primer - nesmiselno je kupovati težke in drage dvojne jeklenke, če se nimamo namena tehnično potapljati. Konec koncev bi za ta denar lahko kupili še kak drug kos potapljaške opreme, potapljanje pa je s klasično opremo (z normalnimi enojnimi potapljaškimi jeklenkami) bolj preprosto in predvsem bolj udobno.

Pogosta začetniška napaka je tudi nakup prevelike (in pretežke) potapljaške jeklenke. Dejstvo je, da potapljač začetnik na pričetku svoje potapljaške kariere porabi več zraka kot izkušen potapljač. Ampak poraba potapljača začetnika se zelo hitro zmanjša, v kolikor upošteva navodila inštruktorja na začetnem in nadaljevalnem potapljaškem tečaju. Sčasoma tak potapljač ugotovi, da mu v jeklenkah ostaja veliko zraka, prenašati pa mora težko in nerodno jeklenko, višja pa je tudi cena polnjenja (polnjenje se plačuje glede na prostornino potapljaške jeklenke). O porabi zraka med potapljanja si lahko preberete v prejšnji objavi na našem blogu.

Zelo pogosto začetniki kupijo tudi ali preveliko ali premajhno potapljaško opremo. Eden razlogov je v tem, da začetnik ne ve, kaj je zanj ustrezna velikost, drugi razlog pa je lahko v tem, da jo kupuje preko spleta v tujini, a je zamenjava obleke zaradi visokega stroška poštnine predraga.

Absolutno priporočamo, da se potapljači začetniki pred nakupom potapljaške opreme posvetujejo s strokovno podkovano osebo, ki ji zaupajo. Zagotavljamo vam, da vam bomo v naši potapljaški trgovini ustrezno svetovali in ponudili optimalno potapljaško opremo glede na vaše želje, potrebe in finančne zmožnosti.

 

Zakaj kupiti potapljaško opremo pri nas in ne pri konkurenci v Sloveniji in v tujini:

  • naše cene so povsem primerljive s tistimi v tujini (večina artiklov je pri nas cenejših, nekaj jih je morda kak evro dražjih od tistih na spletu)
  • pri nakupu vam nudimo strokovno svetovanje, podkrepljeno z več kot 20 let izkušenj v potapljaških športih
  • pri nas vam kupljeno opremo brezplačno sestavimo, preizkusimo in po potrebi nastavimo
  • zagotavljamo najhitrejše možno odpravo okvar in redno vzdrževanje (garancija za artikle, kupljene v tujini, vam v Sloveniji ne velja - artikle boste morali pošiljati v tujino)
  • kjer je to mogoče, zagotovimo brezplačen najem nadomestnega kosa opreme za čas garancijskega popravila
  • za vas brezplačno opravimo manjša popravila in nastavitve (plačate le rezervne dele, v kolikor izdelek ni več v garanciji) 
  • zagotavljamo rezervne dele in servis za potapljaško opremo SEAC
 

--------------------------------------------
POTAPLJAŠKO ZAVAROVANJE:

Aquamed potapljasko zavarovanje

 


-------------------------------------------- 

PADI InstruFtr10 473x104

www.thinkseascape.com

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo.Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Če želite izvedeti več o piškotkih, ter kako jih pobrisati, obiščite stran o zasebnosti.

  Sprejemam piškotke na tej strani.
EU Cookie Directive Module Information